Despre mine

Sunt Raluca, psiholog clinician, consilier parental, coach si profiler,  si nu in ultimul rand sunt mama si sotie.
Sunt suma tuturor experientelor traite, invat in fiecare zi ceva nou despre lume si despre mine, cred in oameni si iubesc ceea ce fac.
Pasiunea pentru psihologie a inceput inca din liceu, cand am citit romanul “Padurea spanzuratilor”, astfel in 2007 am urmat cursurile facultatii de Psihologie si Stiinte Sociale in cadrul Universitatii Bucuresti , axandu-ma pe psihoterapie, psihologia copilului si psihologie clinica.
Timp de 2 ani am urmat un proces de analiza personala ( psihologie analitica Jungiana), pentru a ma cunoaste mai bine, a ma dezvolta si a-mi asuma toate experientele de viata. Carl Gustav Jung spunea ca trebuie sa fim contienti de propria “umbra” pentru a putea sustine alti oameni in procesul lor de cunoastere.
In momentul in care am aflat ca sunt insarcinata, am inceput sa inteleg ca nu este suficient sa ai un copil pentru a te putea numi “ parinte”, astfel am aprofundat psihologia copilului si  am urmat cursuri de educatie parentala. Am descoperit pe “pielea mea” cat de greu este sa educi un copil, sa fi responsabil pentru dezvoltarea lui fizica dar mai ales emotionala. Este un proces continuu, in care devi mai constient de tine pentru a-I oferi copilului aptitudinile si atitudinile potrivite in calea lui spre independenta. Din dorinta de a ma perfectiona, de a- mi intelege mai bine clientii, si de a raspunde corespunzator nevoilor lor, timp de 1 an am urmat cursurile Academiei de Profiling, obtinand acreditare ca si Profiler- Analist de comportament uman. In prezent ma specializez in Business Profiling. Ca si psiholog, rolul meu este de a te sustine in procesul de rezolvarea a unei probleme sau de autocunoastere, pentru ca tu sa gasest raspunsurile necesare. Cred cu tarie ca sursa fericirii si a sanatatii noastre este psihicul!